Palette

Palette
Típus: 
füstszűrős cigaretta, arany véggel - színes
Kiszerelés: 
20 db
Ár: 
Fr. 2,40
Gyártó: 
Sullana S.A. Zürich
Gyártási idő: 
~1970.
Forrás: 
saját darab

1916-ban Feiwel, Philipp és Beer „Union” néven kis cigarettagyárat alapított a zürichi Badenerstrasse-n. Termékpalettájukat olyan misztikus nevek alkották, mint a Héra, Péra, Apollon, Stamboul és Byzanz. Az 1920-as években a Beer cigarettagyár átköltözött a zürichi Sihlquai-ra. Abban az időben a Sullana a Beer Fabrik cigarettafajtájaként került a piacra, és olyan népszerű volt, hogy amikor a Beer & Cie. részvénytársasággá alakult, a Sullana A.G. nevet vették fel.

1930 és 1950 között a Sullana a legkelendőbb 1 frankos cigaretta volt Svájcban. A zürichi Sihlquai kis gyára a világ minden tájára exportált, keleti dohányból készült cigarettákkal garantálva a legjobb ízt. 1967-ben a cég Wetzikonba költözött, majd a csökkenő kereslet miatt 1997-ben befejezte a gyártást.

Stefano Pibiri és Beat Geier nosztalgikus érzésektől vezérelve újjáélesztette a Sullana márkát. A Koch & Gsell céggel együttműködve megkezdték a gyártást, a felhasznált dohány 100%-át Svájcban termesztik és kizárólag az országon belül árulják, minimálisra csökkente a szállítást.

A színes papírba töltött, aranyvégű Palette cigaretta az 1960-70-es években volt forgalomban.