Sleipner

Sleipner
Típus: 
füstszűrő nélküli cigaretta, arany véggel
Kiszerelés: 
25 db
Gyártó: 
A. Batschari Cigarettes, La Haye, Berne
Forrás: 
saját darab

Az A. Batschari Zigarettenfabrik német szivar- és cigarettagyártó volt, amelyet 1899-ben Baden-Badenben alapított August Batscharis.

Heinrich Reinboldt, August Batscharis apósa kiváló minőségű szivarokat készített egy bérelt házban, de kevés anyagi sikerrel. Amikor Batscharis átvette az üzletet, és a gyártást áthelyezte egy kisebbfajta gyárba, a napi termelést az 1899-es évi 110 000 cigarettáról több mint három millióra növelte.

1908 és 1909 között Batscharis megbízást adott egy Batscharifabrik nevű nagy gyár kiépítésére Baden-Badenben, a Balzenberg és a Mozart utca között. Az ABC cigarettamárka ekkorra már Németországon kívül is ismert volt, és a cégnek a legtöbb európai nagyvárosban, valamint a New York-i Madison Avenue-n is volt már üzlete.

Az 1920-as évek gazdasági világválsága alatt a Batschari is pénzügyi nehézségekkel küzdött, amit a jelentős adóemelések és adósságok is súlyosbítottak. A város önkormányzata arra kényszerült, hogy állami támogatással biztosítsa a cég 2000 munkásának megélhetését. A gyár 1957-ig működött.


A garantáltan csak a legjobb minőségű tiszta keleti dohányból készülő Batschari cigaretta még mindig az ínyencek kedvence. Az 1834-ben alapított ház hamarosan egy évszázados sikert arat, és csak kiváló szakembereket alkalmaz. A Batschari név önmagában garancia a minőségre. Ezen okok miatt nem meglepő, hogy termékeink megszerezték ezt a vitathatatlan fölényt, amely a legmagasabb díjakat érdemelte ki.