Moszkva

Moszkva
Típus: 
szopóka nélküli cigaretta, arany véggel, I. osztályú
Kiszerelés: 
25 db
Ár: 
17,50 Ft
Gyártó: 
Табачная Фабрика Ява Москва - Moszkva
Forgalmazó: 
Magyar Dohányjövedék
Gyártási idő: 
1948. november 8.~1951.
Forrás: 
saját darab

Москва - Moszkva Oroszország fővárosa. Az ország elsődleges politikai, kulturális, gazdasági, oktatási és közlekedési központja. Több, mint 2500 km²-es területével és 12,6 millió lakosával Európa legnagyobb és legnépesebb városának számít.

Moszkvát a legenda szerint I. György kijevi nagyfejedelem alapította, az első írásos emlékek a városról 1147-ből származnak. A 18. és 19. században polgári város volt, a Szovjetunió idején pedig munkásvárossá vált. A városnak tíz közigazgatási körzete és 123 kerülete van. 2009-ben a világ harmadik leggazdagabb városa volt az itt élő milliárdosok számát tekintve, emellett többször volt a világ legdrágább városa is.

Világviszonylatban is óriásinak számító terei és utcái, hatalmas épületei és rendkívül kiterjedt (405 km, 17 vonal, 243 megálló) metróhálózatának állomásai világhírűek. A városkép nagyon sokszínű, a cári és a szovjet idők monumentális emlékei mellett megtalálhatók a modern kor épületei is: Európa legmagasabb felhőkarcolói közül sok Moszkvában található.