Rothmans

Rothmans
Típus: 
füstszűrős cigaretta
Kiszerelés: 
5 db
Ár: 
a légitársaság részére készült
Gyártó: 
Rothmans of Pall Mall
Forrás: 
saját darab


Az Egyesült Királyság egyik legnagyobb dohányipari vállalkozását, a Rothmans International-t az ukrán születésű Louis Rothman /1869–1926/ alapította.

Tizennégy évesen már nagybátyja dohánygyárában dolgozott, Kijev mellett. 1887-ben, 18 évesen, minimális pénzzel emigrált az Egyesült Királyságba. Londonban kézi cigarettakészítéssel kezdett üzletelni, majd a megtakarított pénzből saját cigarettaárusító vállalkozást alapított 1890-ben.

1893-ban megházasodott és egy kis üzletet nyitott a Fleet Street 55a szám alatt (állítólag ez volt a legkisebb üzlet Londonban), itt adta el az előző este sodort cigarettákat. A kis üzlet forgalma olyan ütemben nőtt, hogy hamarosan már hat boltja működött Londonban. 1900-ban üzletet nyitott a Pall Mall 5a címen, ezzel egyidejűleg bevezette a Pall Mall cigarettamárkát. Olyan hírnévre tett szert, hogy 1905-ben VII. Edward királytól királyi szállítói címet kapott.

Az első világháború után a Rothmans of Pall Mall nevet kellett használnia, hogy megkülönböztesse üzletét a testvére, Max által indított Regent Street-i üzlettől.