Sweet Caporal

Sweet Caporal
Típus: 
szopóka nélküli cigaretta
Kiszerelés: 
10 db
Ár: 
5 Ft
Gyártó: 
Kinney Tobacco Company
Gyártási idő: 
1948. november 8.-
Forrás: 
saját darab


Eladja a Magyar Dohányjövedék

Francis S. Kinney dohánygyártó és a New York-i Kinney Tobacco Co. alapítója az egyre nagyobb kereslet miatt már 1869-től kereskedett kézi sodrású cigarettákkal. Látva a rohamosan bővülő kereskedelmi lehetőséget, minden energiáját a cigaretták tömeggyártásának megkezdésére fordította. Török ​​és virginiai dohányok keverékét használta a New York-i és a virginiai richmondi gyáraiban. 1878-ban vezette be a Sweet Caporal márkát, melyet gyűjthető reklámkártyákkal népszerűsített. Emellett Full Dress, Kinney's Straight Cut és Sportsman's Caporal márkanév alatt árusított cigarettákat.  Később az üzletbe becsatlakozott Francis testvére, Abbot Kinney is, a cég ezután Kinney Brothers Tobacco Company néven vált ismertté.

1890-ben egyesültek az American Tobacco Company-val. A Sweet Caporal nem csupán megmaradt az egyesülést követően, hanem népszerűsége tovább nőtt, a 20. század elejére különösen kedvelt lett Kanadában is. A márka 1969-ig volt forgalomban az Egyesült Államokban, 2011-ig Kanadában.

A Caporal (káplár, tizedes) egy jellegzetes ízű és illatú, erős, sötétbarna dohányfajtát jelöl, ilyenből készült a közismert francia Gitanes és Gauloises márka is.