Priluki 1.

Priluki 1.
Típus: 
füstszűrős cigaretta
Kiszerelés: 
20 db
Gyártó: 
British American Tobacco, Priluki
Gyártási idő: 
1997.
Kátrány: 
14 mg
Nikotin: 
1 mg
Forrás: 
saját darab


Az 1990-es évek legjellemzőbb csempész-cigarettája.

A közel 52 ezres lakosú Priluki város az Udai-folyó partján, Csernyihiv megyében, Ukrajna északi, középső részén fekszik. Prilukit először Vlagyimir Monomakh herceg említette 1085-ben, amikor a városi erőd megóvta a herceget és kíséretét Polovtsy hordája elől, és hamarosan a herceg fegyveres erői a priluki milíciával megerősítve, megverték az ellenséget. 1092-ben azonban a Polovtsy ismét megtámadta az erődöt, kiirtva az egész lakosságot és kifosztva a várost.

A priluki dohénygyár (Табачный Комбинат Прилуки) története 1889-ben kezdődött, amikor Rabinovics és Fratkin kereskedők dohány- és mahorkagyárat nyitottak. (A mahorka gyengeminőségű kapadohány, amely Oroszország-szerte a szegények dohánya volt). A gyár pipadohányt és burnótot is gyártott. Termékeiket nemcsak a hazai, hanem a külföldi piacokra is szállították - Németországba, Romániába, Törökországba, Kínába.

1920-ban a gyárat államosították. 1965 után megkezdődött a filteres és az ízesített cigaretták gyártása is. Az 1990-es évek elején, a privatizáció során a British-American Tobacco lett az új tulajdonosa. A sikeres márkák megtartása mellett megkezdték saját, nemzetközi márkáik gyártását is Ukrajnában.


A 10 dobozt tartalmazó gyűjtőcsomagolás: